Чорнобильці зустрілися у музеї

Спілкування під час екскурсії до Музею місцевого самоврядування Харківщини стає для відвідувачів зарядом позитивних емоцій, а не тільки пошуком нової інформації. Цього разу зустріч із цікавою історією різних століть влаштували для учасників ліквідації наслідків  аварії на Чорнобильській АЕС, постраждалих дітей і вдів чорнобильців, а також евакуйованих  із чорнобильської зони.

Легенди й реалії народовладдя далекого й недавнього минулого викликали багато запитань і жваве обговорення.

Довідково. На Харківщині проживає понад 20 тисяч  осіб, які користуються пільгами відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в тому числі 10.500 ліквідаторів наслідків аварії, понад 5 тисяч переселенців із зони радіоактивного забруднення, понад 2 тисячі дітей, які постраждали внаслідок аварії, і майже 2 тисячі дружин померлих ліквідаторів.

Карта-схема територіальних громад та районів Харківської області.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 53 громади, 7 районних рад та Харківська обласна рада, що складає 95,3% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...