У Харківській районній раді відбудеться адвокаційна нарада з питань організації управління медзакладами

У четвер, 18 лютого, о 10.00 в Харківській районній раді в рамках проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді», відбудеться адвокаційна нарада з керівниками громад та головними лікарями медичних закладів Харківського району щодо питань організації управління медичними закладами.

У зустрічі візьмуть участь голова Харківської обласної ради Артур Товмасян, заступниця голови Харківської районної державної адміністрації Оксана Малишева, координаторка Харківської експертної групи підтримки
медичної реформи, почесна консулка Федеративної Республіки Німеччина у Харкові Тетяна Гавриш, директорка Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна, голова правління "Агенція змін "Перспектив", експертка проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді» з питань управління фінансами та менеджменту Олена Решетняк, експертка проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді» з юридичних питань Олена Хитрова, президент ГС «Українсько- Німецька медична асоціація», лікар-педіатр Андрій Пеньков, представники громад та медзакладів Харківського району.

Під час заходу учасники дізнаються:
• як громада може вплинути на збереження здоров'я її мешканців;
• як організувати ефективне управління мережею медичних закладів в громадах;
• як вибрати оптимальні моделі організації надання медичної допомоги на рівні громади (юридичні аспекти);
• як співпрацювати з НЗСУ (основні вимоги та рекомендації);
• як застосовувати різні форми співробітництва територіальних громад.

Місце проведення наради: м.Харків, Григорівське шосе, 52 (Харківська
районна рада/ Харківська РДА). Початок - 10.00.

Проєкт «Ефективна первинна медицина в громаді» стартував на Харківщині восени 2018 року і триватиме до квітня 2021 року. Реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини в Україні» та фінансується Європейським Союзом.
Проєкт втілюється Харківською обласною радою у партнерстві з ГО «Агенція змін «Перспектива», ГС «Українсько – Німецька Медична Асоціація» та Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Проєкт створено задля розбудови ефективної первинної медико-санітарної допомоги у громадах Харківської області шляхом підвищення обізнаності громадськості про медичну реформу, навчання та консультування лікарів, керівників медзакладів та представників місцевого самоврядування, надання мінігрантів для покращення медичних послуг та вивчення кращих місцевих та міжнародних практик.

Карта-схема територіальних громад та районів Харківської області.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 53 громади, 7 районних рад та Харківська обласна рада, що складає 95,3% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...