Розпочався набір на останню хвилю навчальної програми для управлінських команд закладів первинної меддопомоги Харківської області

Проект «Ефективна первинна медицина в громаді» розпочинає набір на останню хвилю навчальної програми для управлінських команд закладів первинної медичної допомоги Харківської області «Управління автономними закладами ПМД».

До участі в програмі запрошуються головні лікарі та їхні заступники, а також спеціалісти, що займаються економічною стороною діяльності закладу (3-4 особи від закладу).

Основною метою програми є підвищення потенціалу управлінських команд центрів первинної медичної допомоги (ЦПМСД) в управлінні медичними закладами в умовах реформування.

Навчальна програма складатиметься з 8 модулів, тривалість кожного - 7 годин. Періодичність проведення занять - 1 заняття на тиждень, з 9.30 до 17.30. Навчання проходитиме в мінігрупах (10-12 осіб) в Ресурсному центрі проєкту (м. Харків, майдан Свободи, буд.5 (Держпром, 1 під'їзд, 5 поверх, оф.10)). Старт програми - 6 жовтня 2020 року.

Учасники отримають:
• Краще розуміння ринку медичних послуг та нових завдань в управлінні ЦПМД за нової системи фінансування;
• Навички стратегічного управління в умовах переходу на капітаційну модель фінансування;
• Інструменти управління персоналом, фінансами, розуміння системи сервісу;
• Управління змінами, мотивація персоналу, ефективна взаємодія з пацієнтами, лікарями та громадою;
• Конкретні інструменти та рішення для управління якістю послуг у сфері охороні здоров'я;
• Можливість отримати консультації та брати участь у вебінарах експертів Проекту, як під час навчання, так і після його завершення.
Тренери:
• Олена Решетняк, кандидат економічних наук, голова правління ГО «Агенціяї змін «Перспектива», засновниця к Харківської Експертної групи підтримки медичної реформи, експерт з питань управління фінансами, менеджменту, стратегічного планування.
• Михайло Довгопол, засновник Харківської Експертної групи підтримки медичної реформи, експерт з питань управління змінами, стратегічного планування, розвитку людських ресурсів.

Участь у навчальній програмі можлива за попередньої реєстрації.
Посилання для реєстрації: https://forms.gle/FHr8RCPsCyxPuvQA7

Реєстрація триває до 30 вересня 2020 р.

Довідково: Проєкт «Ефективна первинна медицина в громаді» стартував на Харківщині восени 2018 року і триватиме до лютого 2021 року. Реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини в Україні» та фінансується Європейським Союзом.
Проект втілюється Харківською обласною радою у партнерстві з ГО «Агенція Змін «Перспектива», ГС «Українсько – Німецька Медична Асоціація» та Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Проєкт створено задля розбудови ефективної первинної медико-санітарної допомоги у громадах Харківської області шляхом підвищення обізнаності громадськості про медичну реформу, навчання та консультування лікарів, керівників медзакладів та представників місцевого самоврядування, надання мінігрантів для покращення медичних послуг та вивчення кращих місцевих та міжнародних практик.

У складі Асоціації об’єдналися 382 ради різного рівня, що складає 96,7% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 18 об’єднаних територіальних громад