У Харкові обговорили стан дотримання прав людини в Україні

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в східних областях Сергій Краснаперов разом із Регіональний представником Сергієм Кузьменко презентували щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2019 рік.

Серед учасників заходу перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації, депутат обласної ради Микола Тітов та керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Сергій Клименко.

Організатори презентації звернули увагу учасників заходу на ключові пріоритети Уповноваженого, що відображені в доповіді, серед яких й випадки порушення прав людини і громадянина органами державної влади та місцевого самоврядування, об'єднаннями громадян, установами, організаціями незалежно від форми власності та їх посадовими і службовими особами.

Працівники регіонального представництва Уповноваженого акцентували увагу учасників презентації на заходах, які вживалися Уповноваженим з метою відновлення порушених соціальних та економічних прав громадян, дотримання прав дитини. Окремо було поінформовано учасників заходу про результати діяльності регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області.