Онлайн-навчання для працівників органів місцевого самоврядування

Сьогодні під керівництвом першого віце-президента – виконавчого директора Асоціації Миколи Тітова відбулися онлайн-короткострокові курси підвищення кваліфікації для посадових осіб та представників органів місцевого самоврядування Харківщини на тему: «Особливості організації заходів з охорони навколишнього природного середовища, екологічної оцінки та менеджменту території населених пунктів, що входять до складу об'єднаної територіальної громади».

Курси проведені на платформі ЦИСКО ВЕБЕКС» за підтримки Харківської обласної ради.

Навчання провели фахівці «Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління» за сприяння Державної екологічної інспекції України, експертів громадських екологічних та природоохоронних організацій.

Лекторами виступили:

- Іваненко Ігор Борисович - заслужений природоохоронець України, к.х.н., заступник директора Науково-навчального інституту економіки та екології природокористування Державної екологічної академії;
- Кравченко Богдан Миколайович - к.ю.н., доцент кафедри водних ресурсів Науково-навчального інституту економіки та екології природокористування Державної екологічної академії;
- Кохан Олег Володимирович - експерт міжнародних проєктів, директор БО «Інтерекоцентр»;
- Столяренко Тетяна Михайлівна, голова ГО «Екотрансформація», помічник-консультвант голови Комітету ВР України з питань екології;
- Сосіна Інеса Олегівна, в.о. голови Державної екологічної інспекції у Харківській області.

За результатами навчального заходу:

• всі 62 учасники навчання отримають сертифікати встановленого зразка.
  • фахівці академії нададуть практичну підтримку декільком громадам області (за їх зверненням на тел. 067-520-0865, Кравченко Богдан Миколайович), у написанні відповідної екологічної програми.
  • Академія підготує та направить до Асоціації, для подальшого поширення досвіду, методичні рекомендації щодо організації заходів з охорони навколишнього природного середовища, екологічної оцінки та менеджменту території населених пунктів, що входять до складу об'єднаної територіальної громади.