Увага! З 01.09.2020 року змінюється порядок прийому документів для призначення соціальної допомоги субсидій та пільг

Сьогодні у Будинку рад відбулася онлайн-нарада з питань надання адміністративних послуг соціального характеру в громадах, яку організувала Асоціація разом з Харківською обласною радою.

Директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрій Шпарага повідомив що виключно через структурні підрозділи з питань соціального захисту населення новоутворених ОТГ та старост буде здійснюватися прийом первинних документів від громадян для призначення соціальної допомоги, житлових субсидій та пільг.

Він також повідомив, що за результатами місцевих виборів у жовтні 2020 року, у новоутворених в адміністративному порядку ОТГ, прийом документів від населення з 01.01.2021 року також буде здійснюватися у вищезазначеному порядку.

Зміна порядку прийому первинних документів пов'язана з наближенням надання послуг до населення, але опрацювання документів та призначення 67-ми видів соціальної допомоги, житлових субсидій та пільг будуть здійснювати органи соціального захисту населення районного рівня, що суттєво спростить та пришвидшить опрацювання цих документів.