Обласний конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування — це ми!»

Обласний конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування — це ми!» проводиться щорічно відповідно до рішення Правління Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області від 29 березня 2012 р.

Буклет про конкурс...

Новини, події:

2015 рік

2014 рік

2013 рік

• РЕЗУЛЬТАТИ конкурсу у 2013 році. Детальніше...
  • Брейн-ринг серед студентських команд вишів на знання українського законодавства у сфері місцевого самоврядування (26 листопада 2013 року). Детальніше...
  • Близько 50 школярів взяли участь в олімпіаді з питань теорії та практики організації місцевої влади (22 листопада 2013 року). Детальніше...
  • Понад 450 учасників подали роботи на обласний конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування - це ми!». Детальніше...

2012 рік

• РЕЗУЛЬТАТИ конкурсу 2012 року.
  • Оголошення результатів та вручення дипломів переможцям обласного конкурсу 2012 року відбудеться 25 січня 2013 року о 9-30 (вул. Сумьска, 64, Будинок рад, 4 пов., велика зала засідань). Запрошених буде поінформовано особисто.

Інформація:

Засновник Конкурсу – Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області.
Партнери Конкурсу – Харківська обласна рада, Офіс Ради Європи в Україні, видавничий будинок «Фактор», Харківська Асоціація дитячої екранної творчості «Дитятко».

Мета Конкурсу – популяризація діяльності органів місцевого самоврядування в Україні, інформування молоді про роль та специфіку діяльності органів місцевого самоврядування, підвищення інтересу до розвитку локальної демократії в Україні, підвищення рівня знань підлітків у сфері державного управління, ознайомлення їх із проблематикою та практичними аспектами діяльності місцевих рад та їх виконавчих органів, виховання патріотизму та поваги до держави.

Завдання Конкурсу — виховання грамотної та активної молоді, розвиток молодіжної творчості як процес формування особистості через отримання об'єктивної та неупередженої інформації щодо діяльності місцевих органів влади в Україні.

Конкурс проводиться серед школярів та студентів.
Термін проведення Конкурсу: квітень-грудень.

У рамках Конкурсу передбачені наступні номінації:
для школярів:
- кращий індивідуальний графічний твір «Моя громада»;
- кращий індивідуальний письмовий твір на тему «Що таке місцеве самоврядування?»;
- олімпіада з питань теорії та практики організації місцевої влади (для дітей віком від 14 до 17 років);
для студентів:
- краща індивідуальна письмова робота на тему: «Яке місцеве самоврядування нам потрібне?»;
- краща колективна письмова робота на тему: «Ми знаємо, як це зробити!»;
- брейн-ринг серед студентських команд вузів України на знання українського та європейського законодавства у сфері місцевого самоврядування, кращих практик належного врядування.

Заявки і твори для участі у Конкурсі приймаються за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, к. 96. Харківська обласна рада (з поміткою – «На Конкурс»). Запитання, що виникатимуть у зв'язку із участю у Конкурсі, можна поставити за телефонами (057) 700-53-05, (057) 715-73-63 або надіслати їх на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Додатково:

- Положення про обласний конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування — це ми!»;
- Заявка на участь у Конкурсі (форма для участі у індивідуальних змаганнях);
- Форма для участі у шкільній олімпіаді;
- Форма для участі у номінації “Ми знаємо, як це зробити!” та у брейн-рингу;
- Персональний склад оргкомітету та журі Конкурсу.

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)