Економічні профайли громад - на новому ресурсі в Інтернет

Сервіс дозволить дізнатися де знаходяться ОТГ, в яких зареєстровано найбільше компаній, ФОП; в яких з них бізнес має найбільші доходи та де платить найбільше податків; на яких ринках цей бізнес заробляє, які у нього  активи і скільки він платить, чи заборгував до бюджету і т.п.

Вам потрібні всі дані в одній платформі, якими про вашу економіку володіє держава? Ви управлінець громади, чи незалежний аналітик - запрошуємо до спільного використання і розвитку аналітичних рішень на основі дата-платформи й Економічного профайлу громад, який розвивають спільно Центр розвитку інновацій (ЦРІ) та Vkursi Pro.

Згідно даних платформи Vkursi Pro, в Україні майже 1,8 млн компаній, з яких діючих - 1 233 259.

ТОП-5 найприбутковіших видів діяльності діючих компаній за КВЕД від 4 до 0,5 трлн грн/рік:

• Оптова та роздрібна торгівля - 300 330 компаній
  • Переробна промисловість - 82 482
  • Постачання електроенергії, газу, пари - 6 456
  • Сільське господарство, лісове - 79 838
  • Транспорт, складське господарство - 40 016

ТОП-5 областей за доходами діючих компаній - від 1 до 0,4 трлн грн/рік:

• Дніпропетровська - 86 136 компаній
  • Київська - 64 107
  • Донецька - 63 081
  • Харківська - 63 470
  • Одеська - 69 167

Але найбільший дохід мають 309 523 компаній, які зареєстровані у Києві - біля 4 трлн грн/рік.

Вже 20 травня об 11:00 буде продемонстровано можливості для громад від використання платформи із 70+ офіційних реєстрів та баз даних у реальному режимі часу. Це розвиток напрацювань розпочатих ЦРІ в проєкті “Е-рішення для громад”, реалізованого у 2019 році за підтримки програми “ULEAD з Європою”

Посилання на Вебінар “Секрети про дані економіки та землі громад” - https://www.facebook.com/events/780723292332030/.

Джерело

У складі Асоціації об’єдналися 382 ради різного рівня, що складає 96,7% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 18 об’єднаних територіальних громад