Нові грантові пропозиції для громад Харківщини

У 2020 році громади Харківської області можуть скористатися міжнародною технічною допомогою, взявши участь майже у тридцяти програмах та проєктах, що сприятимуть розвитку сільськогосподарської галузі, медицини, науки, енергоефективності, енергозбереженню, тощо.

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов завжди пропонує місцевим радам збільшувати фінансові надходження за рахунок участі у різноманітних вітчизняних та міжнародних конкурсах:

«Одним із головних механізмів розвитку громад є залучення позабюджетних джерел фінансування для вирішення місцевих питань та реалізації проектів соціально-економічного розвитку. Ці кошти можна спрямовувати на вирішення суспільно значимих питань сільських територій».

Громади Харківщини мають можливість залучати кошти міжнародних фондів технічної допомоги для власного розвитку за п’ятьма спрямуваннями, зокрема:

Актуальні грантові програми та проекти спрямовані на РОЗВИТОК СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ТА МІСЦЕВИЙ РОЗВИТОК

1. ПРООН Проект «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень»
  2. Грант на підтримку дизайнерських інновацій у виробництві меблів Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ)

ЕКОЛОГІЯ,ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ ТА ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ

1. Фінсько-український трастовий фонд
  2. Грантові та кредитні програми: «Енергозбереження», «Чисте виробництво»
  3. Грант Європейського Союзу для ОСББ на утеплення будинків
  4. Програма малих грантів в сфері промислового забруднення повітря
  5. USAID Проект енергетичної безпеки (ESP)
  6. Фонд Енергоефективності Програма ЕНЕРГОДІМ
  7. Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та МГО "Центр Сприяння Житловим та Муніципальним Реформам". Проект «Енергоефективність у громадах II»
  8. Спільний проект Уряду Швеції та Програми розвитку ООН
  9. USAID Проект енергетичної безпеки оголошує початок грантової програми

СОЦІАЛЬНІ ПРОЕКТИ

1. ІСАР Єднання Платформа "Маркетплейс" Агентства США з міжнародного розвитку
  2. Global Innovation Fund 2020 (Глобальний інноваційний фонд (далі – ГІФ)

МЕДИЦИНА

1. Посольство Японії в Україні. Програма людської безпеки «Кусаноне»
  2. Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ)

РОЗВИТОК КУЛЬТУРИ, ОСВІТИ, ТУРИЗМУ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

1. Фонд Кличко Програма: «Клич друзів – граймо разом!», «Посилка успіху»
  2. Міжнародний Вишеградський фонд малі та середні гранти
  3. Креативна Європа
  4. П’ятимісячна навчальна поїздка до Німеччини для молодих вчених та активістів
  5. Навчальна подорож до Фінляндії від House of Europe для вчителів та фахівців з початкової школи
  6. 3-й конкурсний набір в рамках Програми ПольщаБілорусь-Україна 2014-2020 малих проектів в рамках тематичної мети «СПАДЩИНА».
  7. Тижнева навчальна поїздка до Словаччини від HOUSE OF EUROPE для професіоналів-освітян, залучених до процесу децентралізації та реформи
  8. Програми стипендій громадянського суспільства Східного партнерства 2020 року
  9. Програми Українського культурного фонду “Культура для змін”
  10. Конкурс Фонду розвитку українських ЗМІ за підтримки посольства США