Вовчанська районна рада

62504, Україна, Харківська область, Вовчанськ, Соборна, 73.

Сайт: http://vovchrayrada.kh.ua/

Час вступу до Асоціації: 13 вересня 2007 року.

Нарада з питань децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування в Україні

13 листопада 2019 року відбулась робоча нарада з головами місцевих рад Вовчанського району, яку провели голова Вовчанської районної ради Анатолій Степанець і голова Вовчанської райдержадміністрації Віталій Мірошник. Під час наради обговорювались питання децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування в Україні, а також перспективи проведення реформи місцевого самоврядування в Харківській області. Пропозиції щодо поділу Харківщини на декілька об'єднаних районів, який передбачається цією реформою, мають в своїй основі аналіз стану соціально-економічної активності існуючих 27 районів та 7 міст обласного значення.

Головними цілями запропонованої реформи є: уникнення конкуренції компетенцій між органами представницької влади різних рівнів та органів виконавчої влади, винесення на районний рівень низки питань, які громади не здатні вирішувати максимально ефективно, та забезпечення ефективного представництва інтересів громад.

Наразі існує багато питань, що мають дискусійний характер або потребують якомога швидкого вирішення у контексті реформи місцевого самоврядування. Також проведення реформи місцевого самоврядування в Україні та запровадження нового підходу до організації та розширення конституційно-правових засад адміністративно-територіального устрою передбачає прийняття низки законодавчих актів та приведення норм чинного законодавства України у відповідність до положень Європейської хартії місцевого самоврядування.

Новини Вовчанського району

Понеділок, 27 квітня 2020 10:37
22 квітня 2020 року відбулась ХLV (позачергова) сесія Вовчанської районної ради VII скликання під головуванням Анатолія Степанця - голови Вовчанської районної ради.
П'ятниця, 10 квітня 2020 18:43
З 19.04.2020 року вводиться в дію Закон України від 19.09.2019 року № 114-IX «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі » та деяких інших законодавчих актів
Четвер, 14 листопада 2019 17:38
Середа, 07 серпня 2019 09:14