У Вовчанську презентовано проєкт обласного конкурсу «Разом в майбутнє»

У Вовчанську, під час урочистого відкриття оновленої після реконструкції будівлі поліклініки Вовчанської ЦРЛ, було презентовано успішно реалізований мініпроєкт - переможець обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» - «Працюємо разом заради кращого завтра», у рамках якого проведено благоустрій території поліклініки Вовчанської ЦРЛ.

У презентації проекту взяв участь керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради, член Конкурсного комітету обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» Сергій Клименко, менеджер проекту розвитку соціальної інфраструктури України німецького фонду «GIZ» в Україні Рене фон Прондцинскі, депутати Харківської обласної ради Віталій Панов, Олександр Антоненко, Сергій Пієв, керівництво району, голови міської, селищних та сільських рад, керівництво лікарні та громадськість району.

Завдяки консолідації зусиль місцевих рад району та участі в обласному конкурсі «Разом в майбутнє» впорядковано територію поліклініки та приведено її до санітарних, екологічних норм, створено естетично привабливе місце для відпочинку медичного персоналу закладу та населення району, що звертаються за медичною допомогою до поліклініки.

В рамках реалізації проєкту проведено устрій дренажного колодязю, укладання асфальтобетону; облаштовано стоянку для автомобілів та велопарковку; відремонтовано в'їзд на територію закладу та встановлено комплект шлагбауму; укладена тротуарна плитка; бордюрний камінь і поребрик; встановлено витий металевий та європаркан; проведено освітлення тротуарних доріжок; встановлено паркові лави та урни для сміття; облаштовано клумби та проведено озеленення території.

Загальна вартість проєкту склала 1499,3 тис. грн., в тому числі співфінансування з обласного бюджету 749,7 тис. грн., районного бюджету 299,6 тис. грн., міського бюджету 180 тис. грн., селищного та сільських бюджетів 120 тис. грн. (Білоколодязький, Бугаївський, Волохівський, Землянський, Іванівський, Нестернянський, Новоолександрівський, Охрімівський, Петропавлівський, Пільнянський, Різниківський, Симинівський) та БО «Благодійний фонд «За рідне місто» 150 тис. грн.

Вітаючи присутніх, Сергій Клименко вручив сертифікат, що свідчить про успішну реалізацію мініпроєкту, логотипи обласного конкурсу та побажав не стояти осторонь від проблем району, проявляти ініціативу, перемагати та втілювати в життя важливі проєкти для розбудови громад.

У складі Асоціації об’єдналися 387 рад різного рівня, що складає 98,4% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 17 об’єднаних територіальних громад