Сергій Чернов зустрівся з керівництвом європейських демократичних інституцій

Конференція регіональних та місцевих органів влади для Східного партнерства (CORLEAP) проводить свою дев'яту щорічну зустріч у місті Турку, Фінляндія. Президент Європейського комітету регіонів Карл-Хайнц Ламберц (BE/PES) та президент Союзу громад Вірменії Емін Єрицян, головують на засіданні. Участь у ньому бере представник України у Бюро CORLEAP, президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

У ході конференції Сергій Чернов провів зустрічі з головою CORLEAP Карлом-Хайнцем Ламбертцем, президентом Конгресу місцевих і регіональних органів влади Ради Європи Андерсом Кнапе, співголовою CORLEAP і головою Союзу громад Вірменії Емінем Еріцяном, а також представниками делегацій Латвії, Польщі, Вірменії.

Обговорювалися питання прикордонного співробітництва, реформи децентралізації та обміну кращими практиками органами місцевої та регіональної влади країн Східного Партнерства.

«Давно і плідно працюємо з Конференцією країн Східного партнерства і Конгресом Ради Європи. Можливість спілкуватися з керівниками цих інституцій дозволяє не лише представляти об'єктивну інформацію про стан розвитку України, поступ децентралізації, але й налагоджувати ті горизонтальні зв'язки, без яких неможлива подальша співпраця між регіонами та країнами, - зазначив Сергій Чернов. - Такі зустрічі – це також поштовх до численних інвестиційних й інноваційних проектів, що вже втілені і які, певен, ще з'являться у майбутньому».

CORLEAP (Конференція регіональних і місцевих влад країн Східного партнерства) - політичний форум місцевих і регіональних влад з Європейського Союзу та країн Східного партнерства. Конференція є єдиною платформою ЄС, що дає можливість обговорити внесок міст і районів у розвиток Східного партнерства. CORLEAP складається з 36 регіональних і місцевих політиків: 18 від Комітету ЄС по регіонах та 18 з шести країн Східного партнерства.