Подача заявок на Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» триває до 4 жовтня!

Мінрегіон оголосив початок Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2019 році для органів місцевого самоврядування всіх рівнів.

Конкурс має на меті відібрати, відзначити та поширити кращі практики органів місцевого самоврядування з соціально-економічного розвитку територій.

Конкурс кращих практик проводиться за методологією Ради Європи, яка успішно реалізовується в Україні з 2012 року.

Цього року визначено такі теми Конкурсних заявок:

Тема 1. Заходи та рішення органів місцевого самоврядування, спрямовані на ріст доходів місцевого бюджету.

Приклади:

• сприяння нарощенню податкової бази, збільшення доходів місцевого бюджету регіону/району/громади;
  • створення індустріального парку, бізнес-інкубатора, центру підтримки бізнесу;
  • інвентаризація землі, створення реєстру, робота з власниками (користувачами) земельних ділянок;
  • налагодження обміну інформацією з ДПА щодо платників податків;
  • запровадження планомірної роботи з платниками податків;
  • ефективна політика щодо ставок та пільг по платі за землю та інших місцевих податків і зборів.

Тема 2. Розвиток, заснований на особливостях регіонів і громад

Приклади:

• проекти розвитку, засновані на особливостях територій та їхній унікальності (звичаї, обряди, кухня, ремесла, природа, історія, люди);
  • креативна економіка, локальні бренди;
  • фестивалі, виставки, ярмарки;
  • туристичні маршрути та об'єкти.

Тема 3. Практики залучення молоді до місцевого економічного розвитку

• молодіжні ради при ОМС;
  • творчі майстерні, громадські простори;
  • курси з підприємництва для школярів, молоді;
  • молодіжні бізнес-ініціативи;
  • інші молодіжні формати участі у місцевих справах

Конкурс 2019 року проводиться відповідно до наказу Мінрегіону від 22.03.2019 № 78.

Увага! У 2019 році прийом заявок триватиме до 4 жовтня. Відзначення переможців відбудеться в листопаді-грудні.