У Люботині презентували перші три реалізовані міні-проекти

Міні-проекти обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», які цього року стали переможцями, відкрито у Люботині. Відвідали їх презентації мер міста Леонід Лазуренко, депутат Харківської обласної ради Микола Уманець, депутати міської ради.

Перший реалізований міні-проект «Зробити молодь сильною»стосувався придбання і встановлення спортивного комплексу STREET SPORT S-60 на вулиці Ціолковського, буд. 8а. Цей комплекс, розповідає ініціативна група, надасть можливість мешканцям масиву і прилеглих вулиць регулярно займатися вуличними видами спорту, стати енергійними, спритними та вдосконалити техніку воркауту. Вартість міні-проекту склала 185 812 грн.

Микола Уманець від імені конкурсного комітету привітав присутніх із появою чудового спортивного майданчика, вручив сертифікат, який посвідчує успішну реалізацію проекту, побажав зміцнювати свої сили й розширювати спортивні можливості.

Наступний міні-проект - «Творча дитина – квітуча Батьківщина». Завдяки його реалізації до Люботинського міського Будинку дитячої і юнацької творчості було придбано музичну апаратуру. Вартість проекту - 91 232 грн.

Міський голова Леонід Лазуренко і депутат обласної ради Микола Уманець привітали конкурсантів і колектив із перемогою в обласному конкурсі міні-проектів та зазначили, що в Будинку дитячої і юнацької творчості досягають творчих вершин вихованці, які своїми талантами підкорюють не тільки Харківщину, але є й переможцями всеукраїнських і міжнародних конкурсів.

Микола Уманець від імені конкурсного комітету також вручив конкурсантам сертифікат.

У свою чергу педагоги подякували обласній і міській раді за нове музичне обладнання, яке надасть можливість здійснювати якісну підготовку дітей до конкурсів, концертів, що підвищить авторитет закладу. Окрім того, понад 700 вихованців отримають можливість насолоджуватися якісним звучанням музичних творів, вокалісти зможуть виконувати багатоголосні твори, а юні театрали робити якісне озвучення вистав.

У рамках обласного конкурсу у місті також було встановлено дитячий спортивний майданчик «Дуншовка». Вартість міні-проекту склала 158 688 грн.

Леонід Лазуренко й Микола Уманець привітали дітей та батьків із тим, що на їх вулиці з'явився островок дитинства – ігровий майданчик, де тепер у будь-яку пору року зможуть розважатися й фізично розвиватися діти.

Ініціатор впровадження міні-проекту Павло Ольховський подякував усім причетним до реалізації та за можливість користуватися сучасним якісним дитячим майданчиком. За його словами, він надасть можливість задовольнити потреби в руховій активності та організації дозвілля дітей.

Як також додав депутат обласної ради Микола Уманець, усі проекти реалізовані завдяки співфінансуванню з обласного бюджету – 50% від загальної суми.

«Реалізація зазначених проектів допоможе забезпечити розвиток особистості, її моральних якостей та дбайливого ставлення до рідного міста, сприятиме підвищенню активності населення й встановленню тісних зв'язків між місцевими жителями і владою», - сказав він.

Під час презентації проектів, конкурсанти також виказали вдячність голові Харківської обласної ради Сергію Чернову, депутатському корпусу обласної ради, конкурсному комітету за плідну співпрацю та всебічну підтримку в реалізації міні-проектів, які мають важливе значення для сталого розвитку громади.