Мереф’янська ОТГ: еволюція від проектів до організації Школи проектного менеджменту

Цей випуск радіопрограми «Де це?», що є спецпроектом Харківської обласної ради та Громадського радіо, розповідає про досягнення, які принесла децентралізація у Мереф’янську ОТГ.

В інтерв’ю із заступником Мереф’янського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитром Микишею акцент зроблено на міжнародному співробітництві та проектно-інвестиційній діяльності, для чого у міськраді створений спеціальний відділ.

Головним інноваційним інструментом інвестиційної діяльності ОТГ Дмитро Микиша назвав новостворену в громаді Школу проектного менеджменту.

«У міській раді відходимо від позиції, що лише ми маємо готувати проекти. Значно ефективніше й продуктивніше – навчити усіх людей це робити. Результативність зросте в рази. В ідеалі у майбутньому прийдемо до консультативної допомоги та моніторингу.

Загалом маємо усвідомити, що з часом технічна допомога зменшуватиметься, вже є такі тенденції. Також слід розуміти, що донори виділяють фінансування не стільки для зведення спортивних майданчиків чи реконструкції об’єктів. Для них важливі комунікації, знайомства, пошук у громадах точок росту і зрештою надійні партнерські контакти», – зазначив заступник Мереф’янського міського голови.