Практика створення єдиного медичного простору

Лозівська міська рада Харківської області

За ініціативою Лозівського міського голови та завдяки підтримки депутатського корпусу Лозівської міської ради та Лозівської районної ради медичні заклади району та міста увійшли до єдиного територіального медичного об'єднання, яке створено у формі комунального закладу охорони здоров'я (на підставі положень статті 93 Бюджетного Кодексу України).

Ці заклади є різнопрофільними, але виконують одну загальну справу – профілактика захворювань населення, надання амбулаторно-поліклінічної та стаціонарної допомоги та повністю задовольняють потребу населення у медичному обслуговуванні.

Переваги «Єдиного медичного простору»

Єдиний медичний простір дозволяє надавати медичну допомогу першого та другого рівнів населенню без поділу його на жителів міста та села.

Єдиний бюджет дозволяє проводити оперативне маневрування фінансами при придбанні дорогого обладнання, проведення капітальних ремонтів.

Створення єдиного медичного простору надало змогу населенню отримувати якісне медичне обслуговування, користуватися сучасними приладами та медичною технікою в будь-якому закладі охорони здоров'я міста чи району.

Результати об'єднання

Оновлення та систематичне зміцнення матеріально-технічної бази, проведення ремонтних робіт.

Покращення соціально-побутових умов перебування в лікувальних закладах.
Участь у різних обласних та міжнародних програмах, конкурсах та грантах.

Створення «Дитячої поліклініки майбутнього» з басейном для плавання.

В навчальних медичних закладах України (Харків, Полтава та Краматорськ) навчаються студенти-медики за рахунок коштів бюджету міста Лозова.