Влада, бізнес і громадськість – ділове партнерство

Сьогодні, під час засідання загальних зборів Асоціації, Лозівський міський голова Сергій Степанов розказав про досвід роботи Лозівської міської ради щодо соціального партнерства.

За його словами в Лозовій влада знайшла форми та шляхи взаємодії з бізнесом – партнерські стосунки. Лозівські підприємства та підприємці завжди брали активну участь у соціальному житті та культурних міських заходах. З метою приведення цих відношень в системний характер, влада запропонувала укласти договори соціального партнерства. Головна ж мета – це створення довірливих, партнерських, взаємовигідних відносин між владою та бізнесом.

Першим на пропозицію Лозівської влади відгукнувся Лозівський ковальсько-механічний завод, який входить до Індустріальної групи УПЕК. І це символічно, бо ЛКМЗ є одним з основних містоутворюючих підприємств. Цей договір зміцнив ті позитивні тенденції у відносинах, які склалися між заводом та містом.

Приємно відмітити, що у розвитку соціального партнерства спостерігається позитивна динаміка, кількість прихильників партнерства зростає. Договори соціального партнерства укладаються на строк повноважень міської ради VІ скликання із щорічним затвердженням заходів до кожного договору, - підкреслив Сергій Степанов. 

Всі заходи, що проводяться в рамках договорів, спрямовані на розвиток інфраструктури міста, допомогу в благоустрої міста, на облаштування дитячих майданчиків, допомогу шкільним та позашкільним навчальним закладам, закладам культури, фізкультури, спорту тощо.

За словами Сергія Степанова, спроба діалогу «влада-бізнес» в Лозовій вдалася. Городяни стали свідками реальних справ. Соціальні партнери допомагають міській владі і поза прописаних у договорах позицій, і ця допомога не підраховується і бажання її підраховувати немає, адже сторони партнерства розуміють, що всі дії спрямовані на поліпшення якості життя людей, які живуть і працюють в місті, що є втіленням принципів соціальної відповідальності перед громадою, що саме такі проекти роблять місто комфортним, створюють надійну перспективу для розвитку.

В продовження програми Загальних зборів Асоціації, учасники відвідали Лозівський ковальсько-механічний завод.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...