Засідання Ради партнерів-бенефіціарів проекту «Ефективна первинна медицина в громаді»

відбулося сьогодні у Будинку рад за участю першого віце-президента - виконавчого директора Асоціації Миколи Тітова та віце-президента Асоціації, голови постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради, заступника Голови ради партнерів-бенефіціарів Людмили Немикіної.

Під час засідання учасники розглянули актуальні питання, які стосуються діяльності Проекту, зокрема, щодо внесення змін до Партнерської угоди та бюджету. Крім того, координатор програми міни-грантів Галина Пронькіна проінформувала про результати реєстрації проектних заявок на отримання міні-грантів

на розвиток первинної ланки медицини в громадах Харківської області, яка проходила з 28 березня по 12 травня.

"Конкурсанти - Центри первинної медичної допомоги та органи місцевого самоврядування - подали 54 заявки. З 15 травня розпочато оцінювання проектних заявок згідно з критеріями відбору та методикою, затвердженою Радою партнерів-бенефіціарів, - відмітила "Пронькіна. - В конкурсну комісію входять представники від координатора Проекту - виконавчого апарату обласної ради, Проектної команди, партнерів-бенефіціарів, Департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації (за згодою), постійної комісії обласної ради з питань соціальної політики, охорони здоров'я, реабілітації учасників бойових дій та АТО і постійної комісії обласної ради з питань бюджету.

Результати конкурсного відбору будуть оприлюднені на офіційних сайтах Харківської обласної ради, Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, ГО «Агенція змін «Перспектива та на сторінці Проекту у Facebook 22 травня 2019 року.

Довідково.

Проект «Ефективна первинна медицина в громаді» реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини» та фінансується Європейським Союзом.

Виконавці проекту - Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області, Громадська організація «Агенція змін «Перспектива» та Громадська спілка «Українсько-Німецька Медична Асоціація». Координатор - Харківська обласна рада.

Проект створено задля розбудови ефективної первинної медико-санітарної допомоги у громадах Харківської області шляхом підвищення обізнаності громадськості про медичну реформу, навчання та консультування лікарів, керівників медзакладів та представників місцевого самоврядування, надання міні грантів для покращення медичного сервісу та вивчення кращих місцевих та міжнародних практик.