Національний конгрес місцевого самоврядування збереться у грудні

Сьогодні за участі президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова у Києві відбулося засідання Ради Національного конгресу місцевого самоврядування.

«Децентралізація має багато позитивних результатів та досягнень, що вже сьогодні відчули жителі громад. Втім, треба пам'ятати, що ця реформа принесла ще один великий здобуток – об'єднала всі рівні місцевого самоврядування навколо однієї мети – успішної демократичної країни. Дуже важливо, щоб ця взаємодія лишалася на такому ж рівні», — сказав Сергій Чернов.

«Не менш важливим є взаємозв'язок та порозуміння з органами державної влади. Зважаючи, що українці обрали нового Президента, а у жовтні відбудуться парламентські вибори, необхідно буде налагоджувати комунікацію й з ними. Тому Конгрес місцевого самоврядування є відповідним майданчиком для виконання такого завдання», — підкреслив президент УАРОР, коментуючи ухвалене рішення провести позачергове пленарне засідання Конгресу 13 грудня.

Крім того Сергій Чернов додав, що результатом роботи грудневого Конгресу, мають стати напрацювання конкретних документів та рішень, що будуть адресовані до центральних органів державної влади задля ефективності реформ.

Нагадаємо, що Конгрес створений у 2010 році з метою представлення єдиного голосу місцевого самоврядування.