Сьогодні виповнюється 23 річниця смерті Почесного громадянина Харківської області Олександра Масельського

Квіти шани до могили Героя України, колишнього очільника регіону, видатного державного діяча Олександра Масельського поклали голова Харківської обласної ради, президент Асоціації Сергій Чернов, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов, керівники та депутати органів місцевого самоврядування області, представники громадськості.

Масельський Олександр Степанович народився 7 грудня 1936 (с. Хмельове, Кіровоградська область).

Закінчив Уманський сільськогосподарський інститут. Кандидат сільськогосподарських наук. Працював на посаді директора радгоспу «Красный Октябрь» Балаклійського району Харківської області, а з 1974 року - голова виконавчого комітету Валківської районної ради Харківської області.

З 1979 - заступник голови виконавчого комітету Харківської обласної Ради народних депутатів, перший заступник голови виконавчого комітету Харківської обласної Ради народних депутатів (07.1982-03.1983 рр.), голова виконавчого комітету Харківської обласної Ради народних депутатів (03.1983-01.1991 рр.), голова Харківської обласної Ради народних депутатів (01.1991-03.1992 рр.), (02.1995-07.1995 рр.), представник Президента України в Харківській області (03.1992-02.1995 рр.), голова Харківської обласної державної адміністрації (07.1995-04.1996 рр.).

У 2006 році рішенням Харківської обласної ради Масельському Олександру Степановичу присвоєно звання Почесний громадянин Харківської області (посмертно).