Сучасна школа для юних Пікассо

Обласний міні-проект з такою назвою буде впроваджуватися у Лозівській дитячій художній школі, яку сьогодні відвідав президент Асоціації, голова обласної ради Сергій Чернов. В рамках проекту, що став переможцем конкурсу облради «Разом у майбутнє», буде створено творчий простір для презентацій та імпровізацій.

У художній школі за понад сторічну історію виховано цілу плеяду обдарованих митців. Безумовно, саме приміщення навчального закладу потребує реконструкції, яка впродовж трьох останніх років здійснюється завдяки поєднанню бюджетів різних рівнів та зусиль багатьох людей.

Так, протягом 2016-2018 років власними силами працівників школи було відремонтовано кабінет для проведення занять з предмету «малюнок», а також виконано поточний ремонт у всіх інших навчальних класах й коридорах, частково замінено систему теплопостачання, встановлено нові світильники з енергозберігаючими лампами, металопластикові вікна та грати на них, придбано жалюзі.

Також, за ініціативи Лозівського міського голови біля художньої школи встановлено зупинку та зроблено пішохідний перехід для більш безпечного пересування вихованців. А сам заклад отримав 46 сучасних функціональних мольбертів, монітор, системний блок, лазерний та кольоровий принтери, плазмовий телевізор, водонагрівач, мікрохвильову піч, 50 стільців для учнів.

Голова Харківської обласної ради звертаючись до молодих митців сучасного українського мистецтва підкреслив, що у поточному році розпочнеться масштабна реконструкція будівлі дитячої художньої школи. За його словами, на сесії обласної ради було прийнято рішення передбачити у програмі соціального економічного розвитку понад 1 млн грн для утеплення зовнішніх стін школи та 1 млн 190 тис грн для капітального ремонту виставкової зали.

«У художній школі навчається 140 учнів віком від 6 до 16 років. Фактично це одна із найбільших дитячих шкіл на Харківщині, потрібно зробити гідні умови для її вихованців, – говорить Сергій Чернов. – Тому окрім коштів, що передбачені програмою соціального економічного розвитку, завдяки участі громади в обласному конкурсі міні-проектів «Разом в майбутнє» у закладі буде облаштовано сучасну виставково-презентаційну залу».

Для реалізації проекту «Сучасна школа для юних Пікассо – простір для творчих імпровізацій та презентацій» необхідно 297 тис 884 грн, із них кошти обласного бюджету складуть 150 тис грн, місцевий бюджет – 134 тис грн та 14 тис грн внесок конкурсанта.

«Всі без винятку діти потребують підтримки і розвитку своїх творчих здібностей. Навіть вченими доведено, що вивчення мистецтв сприяє академічній успішності учнів. Тому наша основна мета у будь-який спосіб плекати та підтримувати творчість, а також зберегти і навіть примножити культурне надбання майбутнім поколінням», – підкреслив Сергій Чернов.