У Харкові відбулося засідання Ради регіонального розвитку

— яке пройшло за участі Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та Віце-прем'єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

Від Асоціації у заході взяв участь перший віце-президент – виконавчий директор Микола Тітов.

Відкриваючи засідання, Прем'єр-міністр зазначив, що реформа децентралізації об'єднала країну.

«Символічно, що п'ять років тому саме у Харкові, представив саму ідею реформи. – каже Володимир Гройсман, – Сьогодні маємо можливість поговорити про майбутнє для прийняття необхідних рішень, які зумовлюють розвиток нашої держави на середньострокову і довгострокову перспективу. Про те, яке маємо побудувати майбутнє, використовуючи ті зміни, які нам вдалося реалізувати. Так, починаючи з 2014 року, завдяки реформі децентралізації, ми змогли втричі збільшити місцеві бюджети, а також збільшити бюджети розвитку громад. Але дуже важливо, щоб ми ефективно використовували ці кошти для досягнення цілі. Наше головне завдання на сьогодні – дати абсолютно нову якість освіти, медицини, інфраструктури».

Глава Уряду наголосив, що роль місцевого самоврядування надважлива – з точки зору формування середовища, в яке якісно і комфортно інвестувати.

«Одна з найуспішніших реформ Уряду України – реформа децентралізації – виходить на новий етап: закріплення досягнень та незворотності у Конституції України, аби ніхто не зміг розвернути систему місцевого самоврядування у зворотному напрямку», – додав очільник Уряду.

Під час своєї промови Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко підкреслив, що саме через зміну якості освіти, охорони здоров'я, адміністративних послуг та безпекових функцій реформа децентралізації повинна надійти до кожного українця.

«До 2020 року ми маємо скласти повністю всі перспективні плани на кожну область і підійти до місцевих виборів з повністю покритою ОТГ мапою України. Ми маємо усунути дискримінацію людей, які сьогодні ще не живуть в об'єднаних територіальних громадах. Бо ОТГ – це зовсім інший рівень впливу на владу і можливість реалізувати перспективні напрямки», – сказав Геннадій Зубко.