Ізюм і Чугуїв – учасники всеукраїнського проекту зі співробітництва громад

Розпочато реалізацію Проекту «Партнерство між міськими та сільськими територіальними громадами як ефективний інструмент місцевого економічного розвитку», який виконується ГО «Інститут громадянського суспільства» за підтримки Проекту «U-LEAD з Європою», що триватиме до кінця 2019 року.

Діяльність проекту направлена на підтримку співробітництва міських та сільських територіальних громад в інтересах своїх жителів, формування добросусідства та можливостей для поширення позитивного впливу міст на розвиток сільських територій.

В рамках проекту на конкурсних засадах відібрано 25 громад, у тому числі дві міські громади з Харківської області: міста Ізюм та Чугуїв.

Громади-партнери отримають методичну та консультативну допомогу у започаткуванні співробітництва, підвищать кваліфікацію фахівців та набудуть нових навичок та вмінь для підготовки та реалізації проектів в рамках співробітництва.

В кожному партнерстві, за консультаційної підтримки експертів Інституту громадянського суспільства, планується підготувати як мінімум один проект, який може бути поданий для отримання фінансування з ДФРР чи інших джерел.

Кращі практики будуть поширені з метою подальшого стимулювання міжмуніципального співробітництва і діяльності партнерських мереж в інших регіонах України.

Довідково: На сьогодні громадами Харківської області укладено 35 договорів співробітництва, охоплено 113 місцевих рад, до складу яких входить 423 населених пункти. В рамках співробітництва утворено 2 спільних комунальних підприємства, підготовлено 33 інвестиційних проекти, з яких 5 вже реалізовані.