Спільне засідання секції об’єднаних територіальних громад Асоціації та регіонального відділення Асоціації ОТГ

— відбудеться у Мереф'янській міській раді 19 лютого 2019 року об 11:00 год.

На порядку денному заплановано розгляд питань щодо реформування місцевого самоврядування та формування нової системи адміністративно-територіального устрою в Україні, зокрема перспективи розподілу повноважень між районними державними адміністраціями та об'єднаними територіальними громадами.

Проект порядку денного:

1. Про обрання Голови Харківського регіонального (обласного) відділення Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об'єднаних територіальних громад».
2. Про розподіл повноважень між районними державними адміністраціями та об'єднаними територіальними громадами в рамках перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою.
3. Стратегія територіальної громади, як ключовий документ розвитку. Практичні аспекти написання та реалізації.
4. Через розуміння сутності бюджетних процесів до згуртованої громади.
5. Від планування територій до розвитку громади.
6. Проблемні питання використання коштів для здійснення заходів на ремонт вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

У складі Асоціації об’єдналися 428 рад різного рівня, що складає 98,2% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 16 об’єднаних територіальних громад