Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

2018 рік

РАЙНІН Ігор Львович, голова Харківської обласної державної адміністрації (02.2015-08.2016 рр.), Глава Адміністрації Президента України, член Національної ради реформ, депутат Харківської обласної ради VI та VII скликань, доктор юридичних наук, кандидат наук з державного управління.

ВАХНО Микола Іванович, голова правління публічного акціонерного товариства «Хартрон», депутат Харківської обласної ради, кандидат технічних наук, заслужений машинобудівник України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки.

ЗАЙЦЕВ Олексій Борисович, голова наглядової ради товариства з обмеженою відповідальністю агрофірми «Сади України», кавалер ордена «За заслуги» I, II, III ступеня.

ЛУК'ЯНЕНКО Віталій Володимирович, спортсмен-інструктор національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів з вадами зору, заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон та призер VIII, ІХ, Х, ХІ, ХІІ зимових Параолімпійських ігор, кавалер ордена «За заслуги» I, II, III ступеня.

ШИШКОВА Оксана Валеріївна, спортсмен-інструктор штатної збірної команди України з біатлону та лижних перегонів серед спортсменів з вадами зору, заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіону та призер Чемпіонатів світу, ХІ, ХІІ зимових Параолімпійських ігор.