Подія року у сфері місцевого самоврядування проходить у Києві

Масштабний Форум місцевого самоврядування відбувається у київському Конгрес-центрі «Парковий», зібравши представників з усієї України. Відкрили захід очільники держави – Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-Міністр України Володимир Гройсман, Голова ВРУ Андрій Парубій. Серед спікерів Форуму – президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Від міжнародної спільноти на комунікаційному майданчику виступатимуть Голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, заступник ГоловиМісії Посольства США в Україні Памела Тремонт. спеціальний посланник Уряду ФРН з питань реформ у галузях урядування та децентралізації Георг Мільбрадт, директор Директорату людської гідності, рівності та врядування Ради Європи Клаудіа Лучіані, координаторка з гуманітарних питань, координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані.

Форум, що триватиме цілий день, має кілька виразних акцентів та напрямів. Дві пленарні сесії присвячені новому етапу реформи децентралізації, накресленню дорожньої карти і визначення пріоритетів; фінансам і ресурсам: можливостям та дії в реалізації секторальних повноважень.

Також діалоги вестимуться у трьох секціях. Нова регіональна політика розглядатиметься у контексті ефективної системи планування та фінансування на усіх рівнях врядування; стимулювання підприємництва за рахунок інституцій та інструментів; стимулювання економічної активності у сільській території.

Друга сесія буде акцентована на комплексний просторовий розвиток та ІТ-рішення - просторове планування та інвестиції, управління земельними ресурсами та ІТ-технології.

Ще одним напрям Форуму - енергоефективність як заощадливість та конкурентоспроможність. Йтиметься про заощадження ресурсів та зменшення витрат на житлово-комунальні послуги; впровадження енергоефективних технологій у різних сферах; приклади енергоефективних рішень; енергоменеджмент у громадах.

Завершуватиметься Форум діалогами з Прем'єр-Міністром України.