У Харкові відбудеться ІV Обласний патріотичний форум «Ми діти твої, Україно!»

25 жовтня о 10.30 на сцені КЗ «Обласний організаційно-методичний театрально-концертний центр», за адресою вул. Сумська, 25, відбудеться відкриття ІV Обласного патріотичного форума «Ми діти твої, Україно!», приуроченого до Дня захисника України.

Організаторами заходу є Харківська обласна бібліотека для дітей та Обласний організаційно-методичний театрально-концертний центр.

Гостями форуму стануть учасники АТО, працівники культури, фахівці книговидавничої справи, волонтери.

У заході візьмуть участь переможці і лауреати Конкурсу дитячого читання «Книгоманія», Обласного туру Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули», Обласного етапу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Лідер читання», Міжрегіонального конкурсу дитячої листівки «Від перлинок Слобожанщини до родзинок Закарпаття», Обласного етапу Всеукраїнського конкурсу проектів «Мої права – моє життя», Всеукраїнського конкурсу-виставки дитячого малюнка «Сторінками книг Ч. Айтматова», усього близько 80 дітей. Загальна очікувана кількість учасників – понад 300.

У фойє театру буде розгорнуто тематичну експозицію творчих робіт дітей-учасників цьогорічних конкурсів, оформлено книжкову виставку «Сила нескорених» та презентовано експонати з музею АТО, створеного при Харківській обласній бібліотеці для дітей; відбудеться безпосереднє спілкування учасників АТО з дітьми та відвідувачами Форуму; лунатиме сучасна українська музика патріотичної тематики у виконанні фольклорного гурту «Фарби» ХДАК (керівник – Галина Бреславець).

Офіційна частина заходу розпочнеться за участі ансамблю барабанщиць Харківського національного університету внутрішніх справ.

Окрім урочистої церемонії нагородження дітей, програма заходу передбачає привітання конкурсантів та гостей заходу від творчого колективу «Зірочки ліцею» Харківського технічного ліцею№ 173 (музичний керівник – Даценко Ганна).

Родзинкою заходу стане показ театралізованої вистави Р. Кіплінга «Мауглі» у виконанні народного художнього колективу дитячого театру «Сорванцы» комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» (керівник – Олена Вартанян ).