В обласному конкурсі міні-проектів може з'явитися нова номінація з підтримки ОСББ

Про це зазначив президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов під час візиту до Лозівського району.

Місто й район, говорить Сергій Чернов, не стоять на місці, вони оновлюють свою інфраструктуру, поліпшують матеріально-технічну базу. До цього процесу долучається й обласна рада, підтримуючи громади в межах конкурсу міні-проектів.

Так, сьогодні голова облради ознайомився із шістьма проектами, реалізованими цьогоріч: у Лозівському НВК N8 обладнано кабінет англійської мови; у міській школі N1 оновлено харчоблок; у Панютинській школі N1 з'явився конференц-центр; для Лозівської поліклініки придбано комп'ютерну техніку; в ОСББ «33 богатиря» встановлено дитячий майданчик у житловому будинку, а ОСББ «Каштановий 3» модернізував систему опалення.

Сергій Чернов зазначив, що кожного року запроваджуються нові номінації в рамках обласного конкурсу міні-проектів «Разом в майбутнє». «Приміром, цього року започатковано номінацію зі співробітництва громад, виграш для громади становить 1,5 млн грн», - каже Сергій Чернов.

«Сьогодні від представників місцевих ОСББ озвучена ініціатива запровадження нової номінації в обласному конкурсі, яка мотивуватиме до створення нових ОСББ.

Слід зауважити, що лозівчани першів цьому питанні. Окрім того, що тут чимало об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, тут ще створено асоціацію ОСББ «Лозівчанин», - сказав голова обласної ради.

За словами Сергія Чернова, загалом з 2012 року переможцями обласного конкурсу міні-проектів стало майже 1,5 тисяч проектів на загальну суму 215 млн грн. «З року в рік зростає якість проектів, а отже, конкуренція між ними. Я постійно запрошую громади не зупинятися на досягнутому, а додавати до проектів інноваційну складову. Це матиме позитивний вплив на їх оцінювання», - додав він.

Голова обласної ради резюмував, що Лозівщині вдається швидким темпом рухатися в оновленні краю. Бо тут витримують золоте правило розвитку: жителі ініціюють зміни, а бізнес і влада їх підтримують, а такий симбіоз - запорука успіху.