Діяльність Уряду та самоврядних асоціацій: італійський приклад для вітчизняних управлінців

В рамках візиту до Італії для ознайомлення з досвідом публічного управління українська делегація, до складу якої увійшов президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, сьогодні вивчить особливості діяльності низки спеціалізованих установ, організацій, відомств.

Так, вітчизняні урядовці, народні депутати, представники регіональних влад, експерти побувають у Раді Міністрів Італії, відвідають департамент регіональних зв'язків, секретаріат постійних комітетів з питань відносин між державою та регіонами, державою та муніципалітетами. У фокусі уваги – нагляд за конституційністю регіонального законодавства та використанням фінансів, а також зв'язки з Європейським Союзом та Радою Європи.

Численна українська делегація ознайомиться з діяльністю Міністерства внутрішніх справ, Асоціації італійських регіонів та Союзу італійських провінцій (UPI), побуває у Національній раді з питань економіки та праці (CNEL).