Фонд Східної Європи та партнери оголошують конкурсний відбір партнерських ОТГ

До 23 жовтня триває конкурс для ОТГ «Програма місцевого системного розвитку: ефективне управління земельними ресурсами та залучення інвестицій в ОТГ».

Розпочато інноваційну програму розвитку спроможності об’єднаних територіальних громад в управлінні земельними ресурсами та залученні інвестицій – «Програма місцевого системного розвитку». Програма виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з ТОВ «Бломінфо-Юкрейн», громадською організацією «ДЕСПРО» та Київським економічним інститутом в рамках проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

ЦІЛІ ПРОГРАМИ:

• Ефективне управління земельними та іншими ресурсами в межах ОТГ на основі GIS технологій,
  • Розвиток спроможності ОТГ формувати проекти розвитку для залучення інвестицій,
  • Врахування інтересів органів влади, місцевого самоврядування, бізнесу та недержавного сектору на основі співробітництва та партнерства.

Програму націлено на об’єднані територіальні громади Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

Об’єднані територіальні громади – майбутні партнери програми, відбиратимуться на конкурсних засадах.

ОЧІКУВАННЯ ПО ЗАВЕРШЕННЮ ПРОГРАМИ:

• Незалежне інформаційне, кадрове та організаційне забезпечення для відповідального та кваліфікованого управління земельними ресурсами громади,
  • Зменшення корупційних ризиків та забезпечення вільного доступу до інформації щодо просторових та ресурсних умов для ведення бізнесу в ОТГ,
  • Прозоре та публічне управління земельними ресурсами на території ОТГ,
  • Покращення умов ведення бізнесу на території ОТГ, в тому числі спрощення розробки та погодження землевпорядної та містобудівної документації,
  • Покращення ділового середовища в обраних ОТГ, розширення потенціалу для залучення інвестицій, підвищення рівня зайнятості та доходів місцевого населення,
  • Спроможність громад приймати стратегічні рішення щодо перспективного розвитку і покращення рівня життя у сільській місцевості.

УВАГА! З умовами проведення конкурсу можна ознайомитися за посиланнями:

Положення про відбір партнерських громад

Анкета для відбору партнерських громад

Граничний термін для подачі анкети на участь в конкурсі – 23 жовтня 2018 року.

У складі Асоціації об’єдналися 432 рад різного рівня, що складає 98,2% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 12 об’єднаних територіальних громад