Стратегічні кроки реалізації проекту «Ефективна первинна медицина в громаді» намічені під час координаційного засідання

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов провів друге координаційне засідання партнерів-бенефеціарів проекту «Ефективна первинна медицина в громаді», що є одним із переможців програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини».

У нараді взяли участь представники організацій, що реалізовують проект: Харківської обласної ради, Асоціації органів місцевого самоврядування в Харківській області, Громадської організації «Агенція змін «Перспектива» та Громадської спілки «Українсько-Німецька Медична Асоціація».

Учасники засідання обговорили результати роботи Конкурсної комісії по відбору кандидатів на вакантні посади проекту, а також визначили стан підготовки документів для реєстрації в Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України й готовність Партнерської угоди бенефіціарів проекту.

Були внесені й пропозиції до Плану проведення стратегічних сесій з проектною командою, розробки внутрішніх та зовнішніх правил і процедур. Учасниками засідання також було встановлено конкретні дати виконання поставлених завдань, необхідних для надходження коштів для реалізації проекту.

За словами очільника обласної ради команді, перш за все, необхідно випрацювати механізм взаємодії та налагодити канали комунікації.

«Вкрай потрібно наразі привести у відповідність усі механізми й відпрацювати їх, напрацювати дорожню карту взаємодії з партнерами, - сказав Сергій Чернов звертаючись до працівників виконавчого апарату обласної ради. – Період становлення завжди найважчий. Та наше стратегічне завдання – зробити усе необхідне та бути готовими до впровадження проекту, що залізно вплетений у медичну реформу, використовуючи грантові кошти. Працюємо на кінцевий результат».

Він також анонсував, що 17 жовтня у Пісочинській громаді відбудуться загальні збори Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області й представникам громад Харківщини буде презентовано цей проект.

Окрім того, голова обласної ради виказав наміри й надалі продовжувати залучення коштів на розвиток області. «Працюю над тим, що залучати додаткові кошти до обласного бюджету. Днями мав розмову із главою представництва ЄС в Україні Хюгом Мінгареллі, під час якої ми досягли домовленостей щодо реалізації проектів у рамках децентралізації за підтримки Європейського Союзу», - сказав Сергій Чернов.

Нагадаємо, що реалізація проекту «Ефективна первинна медицина в громаді» розпочалася з вересня поточного року і триватиме 2,5 роки. Загальний бюджет проекта - 501 тис 378 євро, співфінансування з обласного бюджету складе 60 тис 165 євро.

За словами Сергія Чернова, «проект складатиметься з чотирьох компонентів: створення Ресурсного центру - доступного сучасного простору для проведення семінарів, зустрічей, обговорень, а також місця роботи проектної команди; друге - навчально-методична складова: спеціалізовані тренінги та вебінари із залученням українських та міжнародних експертів, навчальні поїздки Україною та за кордон; адвокаційна кампанія з питань медичної реформи, що включає проведення медичних ярмарок; надання на конкурсних умовах міні-грантів громадам області для покращення матеріальної бази та придбання спецобладнання».