Сергій Чернов бере участь у всеукраїнському семінарі для представників органів місцевого самоврядування

У смт Затока, що на Одещині, розпочалася Всеукраїнська нарада-семінар для представників органів місцевого самоврядування. У ній бере участь голова Харківської обласної ради, президент Асоціації Сергій Чернов та представники районних, обласних рад, працівники виконавчого апарату Харківської обласної ради та виконавчої дирекції Асоціації.

Під час заходу підніматимуться питання нормативно-правового забезпечення діяльності місцевих рад, у першу чергу в контексті децентралізації. Обговорюватиметься реформування медицини, а також освіти, регіональний розвиток та інше.

Спікерами наради-семінару будуть високопосадовці органів державної влади, зокрема очікується Прем'єр-міністр України, фахові експерти та представники міжнародних організацій.

Між іншим, у рамках наради-семінару будуть проведені дебати «Навіщо громадам об'єднуватися», що організовує Проект DESPRO. А також фахові майстерні на тему бюджетної політики та загальної теми про реформу ОМС, Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізується Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад .

Формат семінару – інтерактивний. Учасники матимуть змогу напряму поспілкуватися зі спікерами та поділитися досвідом з колегами.

Нагадаємо, нарада-семінар у Затоці стала традиційним заходом Асоціації, що налаштовує діалог між представниками органів місцевого самоврядування та органами державної влади. Інтерактивний формат дозволяє вирішити практичні питання та проблеми, що виникають у місцевих представників при реалізації своїх повноважень.

Захід організовує Українська асоціація районних та обласних рад.