Сергій Чернов: «Дитятко» об’єднує світ

Під час урочистого закриття Х Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко» голова Харківської обласної ради, президент фестивалю, президент Асоціації Сергій Чернов відзначив високу якість робіт, які були подані на конкурс, привітав переможців та всіх учасників фестивалю.

«Хочу подякувати професійному високоповажному журі за проведену роботу. Оргкомітету, який цілодобово супроводжував фестиваль. А також висловити вдячність керівнику офісу Ради Європи в Україні Мортену Енбергу за підтримку нашого фестивалю, команді CIFEJ і директору фестивалю Володимиру Дягілеву. А більш за все, я вдячний учасникам Міжнародного дитячого телефестивалю «Дитятко», - сказав Сергій Чернов під час своєї промови.

Він також підкреслив, що з особливою повагою ставиться до тих, хто присвятив своє трудове життя роботі з дітьми, створює телевізійні студії та гуртки. Адже працюючи над певною темою, діти заглиблюються в окремі питання та розширюють власне сприйняття реальності. А це вкрай важливо у сучасному світі, який розвивається і змінюється щохвилинно.

«Впевнений, що завдяки вашій енергії, добрій волі, наш рух «Дитятко», обов’язково виконає свою місію – сіяти добро і цим об’єднувати світ, саме завдяки цьому наш фестиваль живе десять років», - додав президент фестивалю.

Сергій Чернов зазначив, що у фестивалі беруть участь майже всі регіони України і ще 92 країни світу. Саме діти показують приклад того, що можна домовитися, якщо ви цього хочете.

«Тут діти й дорослі, початківці й професіонали об’єдналися разом заради майбутнього. Діти вчаться, дорослі надихаються таким творчим поривом та креативністю мислення. В мене не має сумнівів, що кожен учасник фестивалю цікаво і корисно провів ці незабутні дні. Отримав задоволення від зустрічі зі старими друзями та знайшов багато нових», -  розповів очільник обласної ради.

Переможці Х Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко»

Сергій Чернов разом з членами журі провели церемонію нагородження переможців у Харківському академічному драматичному театр ім. О. С. Пушкіна.

Переможці у номінаціях отримали різноманітні призи,  серед яких відеокамери, ноутбуки, проектори, гіроборди, електросамокати, смартфони. Також кошти на реалізацію власних проектів отримали переможці сценарного пітчингу.

Тож,  переможцем у номінації Кращий ігровий фільм дитячої студії стала робота «Ти чуєш?» дитячо-юнацької відеостудії «Березіль».

Кращий документальний фільм дитячої студії – «Віра, Надія, Любов» Студії  «ФотоКрок».

Краща телепрограма дитячої студії – «Хочу бути дорослим» Школи фільммейкерів «Новий кадр».

Кращий анімаційний фільм дитячої студії – «Будинок для щастя» Майстерні мультфільмів «Мрії Слона Люсі».

Кращий музичний фільм (відеокліп) дитячої студії – «Ніколи» Студії «ФотоКрок».

Краща радіопрограма дитячої студії – «Відповідально про важливе» Дитячої студії телеведучих «Веселка TV».

У номінації Екологія живої природи: відновлення та збереження – «Сміттєві люди», Школа фільммейкерів «Новий кадр».

У номінації «Місцеве самоврядування – це ми!» журі визначило декількох переможців:

І місце – «Місцеве самоврядування - це ми! Або Нічого для нас - без нас!», Кіногурток «Крок»

ІІ місце – «Відкривай Радивилів», Команда «Радодрайв» Радивилівського НВК «Школа №1-гімназія»;

ІІІ місце – «Не тільки дивитись, а бачити!», Продакшн-студія «Рожеві окуляри».

Нагородив переможців в номінації  Голова Офісу Ради Європи в Україні, Представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Ради Європи Мортен Енберг.

Переможці в номінації  відправляться в Страсбург відвідати Штаб-квартиру Ради Європи.

Першими переможцями  новій номінації «Наше мирне небо»  стали ТО «ІДЕЯ» Смілянської гімназії імені В.Т.Сенатора  із роботою «Крилатим героям».

Краща телепрограма, зроблена для дітей - «Пес на прізвисько Пет», реж. Чарльз Воузель, Франція.

Кращий повнометражний фільм для дітей – «Мисливці на відьом», реж. Раско Мілковіч, Сербія.

Кращий короткометражний фільм для дітей – «Мамо», реж. Акаш Міхані, Індія.

Кращий анімаційний фільм для дітей – «Косичка та містер Безсоння»,  реж. Едмундс Янсонс, Латвія.

Спеціальний приз журі відійшов роботі «Десерт «Гелато» – Сім років любові до морозива», реж. Даніела Опп, Німеччина.

Приз CIFEJ дістався режисеру  Раско Мілковіч з Сербії за стрічку  «Мисливці на відьом».

Кубок Президента за послідовний творчий підхід та наполегливість, ініціативність та рожевий колір Продакшн-студія «Рожеві окуляри».

Краща режисерська робота – Лукаріон Вайтайна, Кенія, фільм «Супер Модо».

Краща операторська робота – «Дме синій вітер», реж. Тетсуя Томіна, Японія.

Краща телеведуча – Марія Француженка, програма «В гостях у «Веселих карамельок», Студія телебачення та преси «Вместе».

Кращий тележурналіст – Шкільне телебачення «19-TV», програма «Доброго ранку, школо!».

Кращий актор – Соня Єрьоміна, фільм «Огірки об'єднуються», Дитяча кіношкола «Сінема».

Нагороди переможцям у індивідуальних номінаціях вручав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Переможцями сценарного пітчингу у номінації «Телепрограма» обрано проект «Проусезнайка»  Медіа групи «Скріпка».

У номінації «Фільм» обрано  проект «Канікули Offline» ініціативної групи «MEDI@NNA».

Спеціальний Приз від телеканалу NewsOne – екскурсію на телеканал отримав гурток «Кіношкола» Палацу юнацької творчості «Терноцвіт» за відео кліп «Прості правила. РЕП ПРО ГОЛОВНЕ».

Творче завдання, за думкою журі, найкраще було у дитячо-юнацької відеостудії «Березіль» та дитячої ТВ-студії «Обовсемка».

Нагадаємо, що до складу міжнародного журі цьогоріч увійшли декан факультету кіно-, телемистецтва Харківської державної академії культури, доктор мистецтвознавства, професор Зоя Алфьорова; програмний директор Міжнародного дитячого кінофестивалю "Guro" у Сеулі (GUKIFF) Пітер Ан; режисер Манук Депоян; президент Грецької асоціації анімації ASIFA HELLAS та Міжнародного анімаційного фестивалю Animasyros + Agora та член Правління CIFEJ Вассіліс С. Карамітсаніс; експерт з засобів масової інформації, журналіст, радіо- та телеведучий, голова правління ГО «Громадське радіо» Андрій Куликов; Senior 3D Generalist, PIXOMONDO Томас Кучера; режисер, продюсер, сценарист, Президент Міжнародного дитячого фестивалю кіно та телебачення «КІНОСВІТ» Наталя Морозова; сценарист, режисер, продюсер Хав'єр Наварро Монтеро; керівник міжнародного відділу Міжнародного кінофестивалю для дітей та молоді (ICFF), доктор філософії з кіномистецтва, кінокритик Хамед Солейманзаде.