Запобігання корупції

На базі Асоціації працює Регіональній антикорупційний центр - її робочий орган, головна мета якого - викоренення проявів корупції, а також захист інтересів співробітників та посадових осіб органів місцевого самоврядування від неправомірних обвинувачень, якщо таки випадки мають місце.

Прийом звернень:

Звертайтеся до Центру, який знаходиться за адресою: 61022, м. Харків, майдан Свободи, 5, Держпром, 1 під., к.3. Тел. 705-14-26.

Документи:
Матеріали:
Література:

До “Бібліотечки керівника місцевої ради” (спільного проекту нашої Асоціації, Української асоціації районних та обласних рад, Харківської обласної ради та газети “Місцеве самоврядування”) увійшла книга “Запобігання корупції в органах місцевого самоврядування”. У виданні розкриваються окремі повноваження органів місцевого самоврядування щодо запобігання та протидії корупції, особовості настання відповідальності за вчинення корупційних правопорушень у органах місцевого самоврядування, питання звільнення з посад посадових осіб місцевого самоврядування у разі вчинення адміністративних корупційних правопорушень та злочинів у сфері службової діяльності.

У цій книзі також аналізується визначення ряду понять, що містять норми антикорупційного законодавства, у застосуванні до осіб, які проходять службу в органах місцевого самоврядування. Посібник орієнтовано на керівників та спеціалістів органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, юристів та інших осіб, чия професійна діяльність пов'язана з місцевим самоврядуванням в Україні.

У 2011 році кожна рада області отримала таку книгу. З метою придбання книги звертайтеся до видавничого будинку "Фактор" за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 106а. Тел. 714-37-28, 714-37-29.

Законодавство:
Роз'яснення, комментарі, консультації: