Практика роботи комунальної аптеки

м. Лозова Харківської області

Комунальне підприємство «Лозівська муніципальна аптека» Лозівської міської ради Харківської області засновано Лозівською міською радою Харківської області (рішення від 28 грудня 2012 року.
У період 2013-2015 років це комунальне підприємство опинилося на межі банкрутства.

У 2016 році за ініціативи міського голови новим складом Лозівської міської ради вжито заходів, спрямованих на фінансове оздоровлення підприємства. Було змінено керівництво аптеки, надано безповоротну фінансову підтримку у сумі 1,5 млн грн, у всіх комунальних лікувально-профілактичних закладах аптеці надані приміщення для розміщення аптечних пунктів.
Це дозволило в стислий термін зміцнити матеріально-технічну базу, поповнити обігові кошти, відкрити нові аптечні заклади.

Також аптекою укладено договори про лікарське забезпечення сільського населення із 28 амбулаторіями загальної практики сімейної медицини та фельдшерсько-акушерськими пунктами, що розташовані в Лозівському районі Харківської області.

На цей час КП «Лозівська муніципальна аптека» - потужна аптечна мережа, що складається із 3 аптек та 8 аптечних пунктів.

Чистий прибуток КП за 2017 рік склав 200 тис грн.

Загальна сума податків, що сплачена підприємством, – близько 1, 3 млн грн, тобто аптека за рік майже повністю повернула в бюджет кошти, які їй були надані в якості фінансової підтримки.

КП «Лозівська муніципальна аптека» - єдиний аптечний заклад, який виконує всі державні соціальні програми, здійснює лікарське забезпечення мешканців міста і району за урядовою програмою «Доступні ліки», а також - за безплатними та пільговими рецептами, для постраждалих унаслідок аварії на ЧАЕС.

КП «Лозівська муніципальна аптека» - єдиний аптечний заклад, який забезпечує наркотичними знеболюючими та психотропними лікарськими засобами мешканців не тільки міста Лозової та Лозівського району, а й Близнюківського та Первомайського районів.

За видом, організаційною формою, способом утворення та формування статутного фонду, формою власності підприємство є унітарним комунальним підприємством, заснованим на комунальній власності територіальної громади м. Лозової.

За свою роботу в 2017 році КП «Лозівська муніципальна аптека» отримала професійну нагороду «Аптекар» у номінації «Краща аптечна установа області» у конкурсі Національного фармацевтичного університету.

Контакти:

Лозівська міська рада Харківської області
Адреса: м. Лозова,
вул. Ярослава Мудрого, 1.
Тел./факс: 05745-23767.
Електронна адреса:
Адреса веб-сайту:

У складі Асоціації об’єдналися 432 рад різного рівня, що складає 98,2% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 12 об’єднаних територіальних громад