Мінрегіон вдосконалив механізм відбору проектів Держфонду регіонального розвитку

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України встановило чіткі терміни відбору проектів, які можуть фінансуватися з Держфонду регіонального розвитку, та їх мінімальну вартість. Відповідні зміни внесені до постанови КМУ №196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» постановою КМУ №574 від 18 липня 2018 року.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«Внесено важливі зміни щодо фінансування проектів, які реалізуються за кошти Держфонду регіонального розвитку (ДФРР). По-перше, встановлюються чіткі терміни відбору проектів у регіонах, що дозволить прискорити їх реалізацію на місцях. По-друге, визначено мінімальну кошторисну вартість проектів, що подаються на фінансування ДФРР. Наприклад, від 5 млн грн — для будівництва чи реконструкції шкіл, технічного переоснащення лікарень, капітального ремонту садків. ДФРР дає регіонам можливість впровадити важливі проекти для людей – це школи, дитсадки, лікарні, ЦНАПи та інші. Тому закликаю регіони бути відповідальними, адже від якісної реалізації цих проектів залежить безпека, комфорт і якість життя людей», — сказав він.

Згідно зі змінами до постанови КМУ:

1 — Встановлено чіткі терміни відбору проектів у регіонах: початок — не пізніше 15 січня, завершення — не пізніше 1 травня.

Відбір здійснюватиметься на наступний плановий рік. Тобто, до 1 травня 2019 року у регіонах повинні бути затверджені проекти, що будуть реалізовуватися у 2020 році. «Чим швидше вони затверджуватимуться, тим скоріше буде схвалено їх фінансування і безпосередньо розпочнуться роботи», — наголосив заступник міністра.

2 — Визначено мінімальну кошторисну вартість проектів.

Від 5 млн грн — для проектів нового будівництва, реконструкції, капремонту та переоснащення, від 1 млн грн — для інших проектів, наприклад, закупівля шкільних автобусів тощо.

Детальна інформація за посиланням.

Джерело.

У складі Асоціації об’єдналися 432 рад різного рівня, що складає 98,2% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 12 об’єднаних територіальних громад