Сергій Чернов бере участь в круглому столі у Верховній Раді України

Сьогодні за участю голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергія Власенка та заступника Голови Офісу Ради Європи в Україні Олени Литвиненко проходить круглий стіл на тему «Нормативно-правове врегулювання інституту посадової особи місцевого самоврядування в умовах реформи децентралізації влади», участь якому бере президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Сергій Клименко.

Профільний парламентський Комітет, Апарат Верховної Ради України спільно з Національним агентством України з питань державної служби та Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» сьогодні проводять круглий. До участі також запрошені керуючі справами виконавчих апаратів обласних рад та секретаріату Київської міської ради.

Наступного дня, 15 травня учасники круглого столу продовжать роботу у Всеукраїнському центрі підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб органів місцевого самоврядування. Розглядатимуть практичні аспекти розвитку професійної, стабільної, ефективної служби в органах місцевого самоврядування та реформування системи професійного навчання посадових осіб місцевого самоврядування і депутатів місцевих рад разом з керівництвом Національного агентства України з питань державної служби. Зокрема, обговорюватиметься Концепція реформування системи професійного навчання публічних службовців в Україні.

Концепцію було схваленої Урядом 1 грудня 2017 року (розпорядження Кабінету Міністрів України від 01.12.2017 № 974-р) на виконання положень Стратегії реформування державного управління України на 2016–2020 та плану пріоритетних дій Уряду на 2017 рік.

Метою Концепції є визначення стратегічних напрямів, механізмів та строків формування сучасної ефективної системи професійного навчання державних службовців, голів місцевих держадміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, яка забезпечить підвищення рівня їх професійної компетентності, буде зорієнтована на потреби особистості у професійному розвитку протягом усього життя та сприятиме впровадженню принципів належного врядування.