Керівники місцевих рад на чолі з президентом Асоціації, головою облради Сергієм Черновим ознайомились з роботою ЦНАПУ Нововодолазької селищної ради

Сьогодні перед початком Загальних зборів Асоціації уповноважені представники членів Асоціації ознайомились з досвідом організації роботи Центру надання адмінпослуг, який функціонує у Нововодолазькій селищній об'єднаній територіальній громаді. Екскурс провів селищний голова Олександр Єсін.

У ході ознайомлення Сергій Чернов відмітив, що у Нововодолазькому Центрі надання адміністративних послуг створені комфортні умови для роботи персоналу та для відвідувачів. Зона очікування та інформування оснащена усім необхідним: рецепція, зручні місця очікування та заповнення документів з доступом до WI-FI та інформаційними стендами, дитячий куточок та вбиральня.

Олександр Єсін розповів, що нещодавно в ЦНАП було встановлено спеціальне обладнання, для виготовлення закордонних біометричних паспортів громадян України та ID карт, яке найближчим часом буде підключено до спеціалізованого зв'язку.

«Минулого року ЦНАП надав 4000 тисячі адміністративних послуг, а вже у першому кварталі цього року надано більш ніж півтори тисячі. Це свідчить про зростання довіри громадян, а ми в свою чергу будемо намагатися надавати усі необхідні послуги на високому рівні», - зазначив голова селищної ради.

Серед послуг, що надає ЦНАП мешканцям громади: державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та державна реєстрація актів цивільного стану. А також реєстрація місця проживання особи та зняття з реєстрації місця проживання особи та надання відомостей із Державного земельного кадастру. ЦНАП забезпечує організаційну єдність фронт-офісу (власне ЦНАП) та бек-офісу (суб'єктів надання адміністративних послуг) в межах Нововодолазької селищної ради.