22 роки тому пішов з життя Почесний громадянин Харківської області Олександр Масельський

Квіти шани до могили Героя України, колишнього очільника регіону, видатного державного діяча Олександра Масельського поклав президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

За усталеною традицією у день пам'яті Олександра Масельського на харківський міський цвинтар №2 прийшли його рідні, близькі, колеги. Згадували видатного керівника, дбайливого господаря, чуйну людину. Квіти до обеліска також поклали перший віце-президент - виконавчий директор Асоціації, Почесний громадянин області Микола Тітов, депутати обласної ради Олена Гречаніна, Максим Колінько, Михайло Пилипчук, Почесні громадяни Харківської області.

Масельський Олександр Степанович народився 7 грудня 1936 (с. Хмельове, Кіровоградська область).

Закінчив Уманський сільськогосподарський інститут. Кандидат сільськогосподарських наук. Працював на посаді директора радгоспу «Красный Октябрь» Балаклійського району Харківської області, а з 1974 року - голова виконавчого комітету Валківської районної ради Харківської області. З 1979 - заступник голови виконавчого комітету Харківської обласної Ради народних депутатів, перший заступник голови виконавчого комітету Харківської обласної Ради народних депутатів (07.1982-03.1983 рр.), голова виконавчого комітету Харківської обласної Ради народних депутатів (03.1983-01.1991 рр.), голова Харківської обласної Ради народних депутатів (01.1991-03.1992 рр.), (02.1995-07.1995 рр.), представник Президента України в Харківській області (03.1992-02.1995 рр.), голова Харківської обласної державної адміністрації (07.1995-04.1996 рр.).

У 2006 році рішенням Харківської обласної ради Масельському Олександру Степановичу присвоєно звання Почесний громадянин Харківської області (посмертно).