Органи місцевого самоврядування Харківшини розвивають співпрацю з обласним відділенням Національної служби посередництва і примирення

10 квітня у Будинку рад відбулась робоча зустріч голови Харківської обласної ради, президента Асоціації Сергія Чернова з начальником Відділення Національної служби посередництва і примирення в Харківській області Сергієм Лайковим.

У ході зустрічі були обговорені шляхи впровадження Меморандуму про співпрацю між Харківською обласною радою та обласним відділенням НСПП, детально розглянуті питання сприяння поліпшенню стану соціально-трудових відносин на підприємствах області, підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин, розвитку соціального діалогу як на виробничому, так і на територіальному рівнях.

Під час зустрічі Сергій Лайков розповів про практику вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), ознайомив з основними показниками роботи Відділення за підсумками 2017 року та першого кварталу 2018 року. Сергій Лайков навів приклади врегулювання колективних трудових спорів на підприємствах.

Учасники робочої зустрічі підвели підсумки спільної роботи та визначили перспективи подальшої взаємодії, погодившись, що плідна співпраця матиме позитивний вплив на поліпшення соціально-трудових відносин в області, сприятиме результативному врегулюванню випадків дестабілізації, попередженню виникнення колективних трудових спорів.

За результатом робочої зустрічі також досягнуто домовленості стосовно участі Сергія Лайкова у Загальних зборах Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області 17 квітня 2018 року у Нововодолазькому районі.