Програма DOBRE проводить опитування для вивчення туристичного потенціалу обʼєднаних громад

Об'єднані громади визначають підвищення рівня туристичної привабливості та стимулювання туризму як один з пріоритетів розвитку.

Розуміючи складнощі просування туризму в окремо взятій громаді, програма USAID DOBRE вирішила стимулювати спільний діалог на тему розвитку туризму в громадах.

17-18 травня 2018 року програма спільно з Українським кризовим медіа-центром планують провести туристичний хаб «Розвиток туризму в умовах нових громад».

Спільно з громадами програма планує розробити путівники для об'єднаних громад та віднайти рецепти, як пришвидшити місцевий економічний розвиток завдяки туристичній галузі на місцях. Для цього разом з представниками туристичного бізнесу, інвестиційних фондів, проектів міжнародної технічної допомоги, регіональних та центральних органів влади програма планує працювати над рішеннями для розвитку туристичного потенціалу громад, проаналізувати перспективи тих громад, що обрали туризм одним з напрямків свого стратегічного розвитку та навчати вибудовувати комунікації, що сприятимуть пізнаванності громад серед потенційних туристів.

Чимало перспективних економічних ніш на місцях мають великий потенціал до розвитку, а децентралізація створює ідеальні умови для розвитку регіонального туристичного бізнесу. Аби якнайкраще розробити програму дводенного туристичного хабу для об’єднаних громад, дізнатися більше про туристичний потенціал громад та допомогти їм перетворити ідеї для місцевого економічного розвитку туристичної галузі в успішні проекти, програма просить прдставників ОТГ заповнити опитувальник до 6 квітня 2018 рокуЗАПОВНИТИ

Програма вбачає велику перспективу та необхідність активізувати розвиток туристичної галузі та внутрішнього туризму між громадами. Вирішення цієї проблеми дасть змогу підвищити зростання соціально-економічних показників громад, які будуть залежати від того, наскільки успішно і раціонально використовуватимуться місцеві рекреаційні ресурси. Тому дослідження особливостей туристичного потенціалу громад дуже важливі.

Джерело