Громаді Шевченківського району розповіли про нововведення в обласному конкурсі «Разом в майбутнє»

Представники виконавчого апарату обласної ради та Асоціації відвідали Шевченківський район з робочою поїздкою. Вони надали мешканцям територіальних громад методичну допомогу у питанні участі в обласному конкурсі міні-проектів «Разом в майбутнє» та організації співробітництва територіальних громад.

У залі засідань Шевченківської районної державної адміністрації зібралися представники громадських організацій, батьківських рад закладів освіти та культури, голови об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, органи самоорганізації населення, - загалом близько 150 зацікавлених осіб.

З інформацією перед мешканцями громади виступили заступник начальника управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв'язків виконавчого апарату Харківської обласної ради Оксана Усань та координатор Центру розвитку громад Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Галина Пронькіна.

Вони розповіли про нове Положення про проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» на 2018 рік, прийняте на пленарному засіданні XIII сесії Харківської обласної ради VII, в якому суттєво змінилися умови проведення конкурсу. Виступаючі надали вичерпні відповіді на усі питання учасників заходу. Під час жвавої дискусії обговорювались питання співробітництва територіальних громад, а також питання, спрямовані на підвищення рівню якості проектних заявок.

У складі Асоціації об’єдналися 432 рад різного рівня, що складає 98,2% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 12 об’єднаних територіальних громад