У столиці Словаччини обговорили питання транскордонного співробітництва

У Братиславі (Словаччина) відбувся міжнародний семінар «Прискорення зростання та згуртування у прикордонних регіонах ЄС», організований Європейською Комісією (DG Regio) і Асоціацією Европейських прикордонних регіонів (АЄПР).

В роботі семінару взяв участь Олексій Кирюхін, радник президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

Захід зібрав понад 80 учасників для обговорення кращих практик транскордонного співробітництва в Центральній Європі та нового керівного документа ЄС «Прискорення зростання і згуртування в прикордонних регіонах ЄС» (COM (2017) 534). Документ фокусується на 10 найбільш злободенних питаннях транскордонного співробітництва, включаючи зайнятість, мультилінгвізм, транспортну доступність, багаторівневе управління, фінанси.

Представники прикордонних регіонів Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії, Болгарії та Австрії в ході доповідей та презентацій обговорили найбільш важливі перешкоди європейського транскордонного співробітництва. З ключовою доповіддю «Прискорення росту прикордонних регіонів: шлях уперед» виступила пані Лена Андерссон Пенч, директор з питань територіального співробітництва, макрорегіонів та імплементації програм Генерального директорату DG регіональної політики.