У 2017 році на Харківщині укладено 9 договорів про співробітництво

Голова Харківської обласної ради, президент Асоціації Сергій Чернов розповів про підсумки минулого року та діяльність Харківської обласної ради, спрямовану на розвиток місцевого самоврядування.

"У 2017 році Харківська обласна рада розгорнула широку кампанію щодо співробітництва територіальних громад, передбаченого відповідним Законом. Проведено низку заходів по роз’ясненню та методичній допомозі. У районах проведені виїзні навчання для представників громад. В рамках обміну досвідом організації співробітництва громад організовано візит до Полтавської області, де ця практика найбільш поширена в Україні, - зазначив голова обласної ради. - У результаті протягом року укладено 9 договорів співробітництва, з них 7 - у формі спільних проектів та 2 - у форматі спільного комунального підприємства. До співробітництва долучилися 30 сільських та селищних рад, а це - 128 населених пунктів  або майже 44 тисячі осіб".

Сергій Чернов поінформував також, що спільно з ініціаторами співробітництва підготовлено 7 інвестиційних проектів, які за результатами оцінювання регіональною комісією подані до Мінрегіону для участі у конкурсі проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок Держфонду регіонального розвитку у 2018 році.

"Ми намагаємося охопити якомога більше коло питань, що мають бути корисними для розвитку громад і залучити до них широке коло депутатів та посадових осіб місцевих рад, а також активних та ініціативних громадян", - підкреслив він.

Щодо пріоритетних задач на 2018 рік, то за словами голови обласної ради, це підтримка галузевих реформ - освіти та медицини, та, безумовно, реформи місцевого самоврядування. У той же час неможна забувати, що "в умовах реформи дуже актуальною є роз’яснювально-інформаційна робота, проведення навчальних заходів для керівників, депутатів та фахівців виконавчих структур місцевих рад".