Муніципальна аптека

Комунальне підприємство «Лозівська муніципальна аптека» Лозівської міської ради Харківської області засновано рішенням Лозівської міської ради Харківської області № 811 від 28 грудня 2012 року.
За видом, організаційною формою способом утворення та формування статутного фонду, формою власності підприємство є унітарним комунальним підприємством, заснованим на комунальній власності територіальної громади м. Лозова.

За результатами роботи в 2013-2015 рр. з ряду суб'єктивних та об'єктивних причин КП «Лозівська муніципальна аптека» опинилося на межі банкрутства, маючи, в той же час, значні резерви для успішної фінансово-господарської діяльності.

2016 року Лозівським міським головою Зеленським С.В. разом з депутатами міської ради проведені заходи, направлені на фінансове оздоровлення підприємства. Було змінено керівництво аптеки, надано безповоротну фінансову підтримку у сумі 1,5 млн гривень, у всіх комунальних лікувально-профілактичних закладах аптеці надані приміщення для розміщення аптечних пунктів.

Це дозволило в короткий термін укріпити матеріально-технічну базу, поповнити обігові кошти, відкрити шість нових аптечних закладів (дві аптеки та шість аптечних пунктів). Також аптекою укладено договори про лікарське забезпечення сільського населення із 28 амбулаторіями загальної практики сімейної медицини та фельдшерсько-акушерськими пунктами, що розташовані в Лозівському районі.

На цей час КП «Лозівська муніципальна аптека» - потужна аптечна мережа, що має в своєму складі 3 аптеки, 8 аптечних пунктів. Чистий прибуток за 2017 рік склав 200 тисяч гривень.

Загальна сума податків, що сплачена підприємством – близько 1, 3 млн гривень, тобто аптека за рік майже повністю повернула в бюджет кошти, які їй були надані в якості фінансової підтримки.

КП «Лозівська муніципальна аптека» - єдиний в місті аптечний заклад, який виконує всі державні, урядові соціальні програми. Здійснює лікарське забезпечення мешканців міста і району за урядовою програмою «Доступні ліки», за безплатними та пільговими рецептами, постраждалих внаслідок аварії на ЧаЕС.

КП «Лозівська муніципальна аптека» - єдиний аптечний заклад, який забезпечує наркотичними знеболюючими та психотропними лікарським засобами мешканців не тільки м. Лозова та Лозівського району, а й Близнюківського та Первомайського районів.

За свою роботу в 2017 році КП «Лозівська муніципальна аптека» отримала професійну нагороду «Аптекар» у номінації «Краща аптечна установа області».

У складі Асоціації об’єдналися 432 рад різного рівня, що складає 98,2% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 11 об’єднаних територіальних громад