Круглий стіл на тему «Стратегія позиціонування місцевого самоврядування Харківського регіону» відбувся у Лозовій

У заході взяли участь перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов, віце-президент Асоціації, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Сергій Клименко, а також представники Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна», Лозівський міський голова Сергій Зеленський, міські та селищні голови.

Учасники круглого столу провели плідну дискусію щодо використання вітчизняного та міжнародного досвіду у питаннях розвитку комунальної економіки та інвестиційної привабливості Харківщини, формування відкритого інформаційно-комунікативного простору та соціальної згуртованості, забезпечення ефективного брендінгу міст та ОТГ.

Експерти та представники органів місцевого самоврядування Харківської області констатували, що консолідація зусиль органів місцевого самоврядування Харківської області, громадських об'єднань, комунальних установ та представників бізнесу є передумовою формування сектору комунальної економіки, підвищення інвестиційної привабливості та посилення соціальної згуртованості регіону, міст та ОТГ Харківської області.

За результатами круглого столу були розроблені рекомендації в частині розвитку комунальної економіки, де, зокрема, зазначено, що при розробці та корекції Стратегій розвитку Харківської області, міст та ОТГ в Харківській області, необхідно надати питанню розвитку комунальної економіки статус стратегічної цілі.

Також учасники круглого столу дійшли згоди створити робочу групу для участі в розробці Стратегії позиціонування місцевого самоврядування Харківського регіону.