Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

2017 рік

БЄЛОВА Людмила Олександрівна, директор Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, президент ГРОМАДСЬКОЇ СПІЛКИ «ХАРКІВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТСЬКИЙ КОНСОРЦІУМ», доктору соціологічних наук.

ГЕТЬМАН Анатолій Павлович, професор кафедри екологічного права, проректору з наукової роботи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, доктору юридичних наук, академік Національної академії правових наук.

ЛІСОВИЙ Володимир Миколайович, ректор ХАРКІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ, керівник Харківського обласного клінічного центру урології і нефрології ім. В.І. Шаповала, віце-президент Асоціації урологів України, член Європейської асоціації урологів, член Європейської асоціації репродуктології та ембріології людини, член-кореспондент Національної академії медичних наук України, доктор медичних наук, професор.

ПОПОВ Віктор Васильович, голова правління ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ФЕД», депутат Харківської обласної ради 3-х скликань, дійсний академік Академії технічних наук, академік Міжнародної інженерної Академії, член-кореспондент Інженерної академії України, кандидат технічних наук.

СУБОТІН Віктор Георгійович, генеральний директор ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ТУРБОАТОМ», дійсний член Академії технологічних наук України, дійсний член Інженерної академії України, дійсний член Міжнародної інженерної академії України, кандидат економічних наук.

У складі Асоціації об’єдналися 429 рад різного рівня, що складає 97,4% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 8 об’єднаних територіальних громад