Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

2016 рік

БІЛОВОЛ Олександр Миколайович, народний депутат України ІІІ, ІV, VIІ та VIІІ скликань.

БОЙКО Валерій Володимирович, директор державної установи Інституту загальної та невідкладної хірургії Національної академії медичних наук України; доктор медичних наук.

БОНДАРЕНКО Богдан Вікторович, спортсмен-інструктор штатної збірної команди України з легкої атлетики; чемпіон світу 2013 року; бронзовий призер зі стрибків у висоту ХХХІ літніх Олімпійських ігор 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро.

ГРЕЧАНІНА Олена Яківна, генеральний директор КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я «ХАРКІВСЬКИЙ МІЖОБЛАСНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ МЕДИКО-ГЕНЕТИЧНИЙ ЦЕНТР – ЦЕНТР РІДКІСНИХ (ОРФАННИХ) ЗАХВОРЮВАНЬ»; професор кафедри медичної генетики Харківського державного медичного університету; член-кореспондент Національної академії медичних наук України; доктор медичних наук.

КРИПАК Максим Сергійович, п'ятиразовий чемпіон та триразовий срібний призер XVлітніх Паралімпійських ігор 2016 року з плавання, спортсмен з плавання серед спортсменів з ураженням опоно-рухового апарату КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ «ІНВАСПОРТ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»

У складі Асоціації об’єдналися 429 рад різного рівня, що складає 97,4% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 8 об’єднаних територіальних громад