З Днем місцевого самоврядування!

Вітання президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова з Днем місцевого самоврядування.

Шановні працівники місцевого самоврядування!

Щиро вітаю вас із професійним святом!

День місцевого самоврядування підкреслює самобутність українського народу, спосіб життя, в основі якого – самоврядна громада. Це давня слов’янська та давньоруська традиція, яка бере свій початок з часів Київської Русі. Це вибір вільних громадян, які довіряють обраним ними представникам і наділяють їх владними повноваженнями. Лише така влада є по-справжньому народною – владою не над громадою, а легітимною владою самої громади, для громади і в інтересах громади.

Стрімко рухаючись уперед, реформа місцевого самоврядування завойовує сьогодні  довіру людей, оновлює обличчя громад, вдосконалює управлінський інструментарій. Все більше молоді долучається до справ великих і малих, усвідомлюючи значення власної ініціативи та широких можливостей її втілення.

Переконаний, успіх децентралізації неодмінно додасть кожній родині впевненості у завтрашньому дні та зміцнить добробутом усі куточки нашої держави.

Бажаю вам сміливо і легко долати нові рубежі  у справі розбудови місцевого самоврядування. Гарний настрій, міцне здоров’я і гідні результати хай супроводжують вас на цьому шляху!