Чугуїв презентував проекти розвитку громад

Сьогодні у Чугуєві відкрито 5 із цьогорічних 8 міні-проектів, реалізованих в рамках обласного конкурсу «Разом у майбутнє». З цієї нагоди урочистості відвідали президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, а також депутати облради Олександр Донський, Світлана Білохвостенко, Дмитро М’ягкий, Максим Колінько, Тетяна Лобанова.

Чугуївські проекти значною мірою спрямовані на цікаве, корисне й повноцінне зростання дітей.

Так, в НВК N8 капітально відремонтовано ресурсну кімнату, що має допомагати у забезпеченні рівних можливостей   розвитку для всіх дітей. У ресурсній кімнаті встановлене спеціальне обладнання для сенсорної зони, пісочниця з освітленням, світлова бульбашкова колона, шведська стінка, м‘який модуль, розвиваючий куб, світлостираюча дошка, музичні інструменти, парти.

В ДНЗ N12 теж втілили нестандартний, майже казковий проект - «Знання правил дорожнього руху - запорука майбутнього наших дітей». Здійснено благоустрій території, укладено асфальтне покриття площею майже 200 кв м, закуплені самокати та машинки.

У міському сквері «Центральний» створено Арт-алею, своєрідну майстерню, що надихає на творчість. Там проведена реконструкція паркового стенду, встановлена паркова архітектурна форма, а також шестиметрова огорожа у вигляді заточених різнокольорових олівців.

А в селі Клугино-Башкирівка м.Чугуєва за ініціативи громади встановлено 11 спортивних вуличних тренажерів.

Вартість цих чотирьох проектів - майже 800 тис грн, половина з них профінансовані обласним бюджетом.

Крім того, ОСББ «Промінь» реалізувано проект із заміни дверей та 16 дерев’яних вікон на металопластикові. У загальному обсязі бюджет проекту склав 45 тис.грн.

Як зазначив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, «Чугуїв завжди ставить високу планку в ідейній складовій та якості втілення наміченого. Так, починаючи з 2012 року, Чугуїв щороку був учасником обласного конкурсу міні-проектів. За ці 6 років громади підготували 119 проектів.  З них до етапу реалізації дійшло 33. Таким чином, місто змогло залучити майже 2,6 млн грн з обласного бюджету на ініціативи громад, спрямувавши загалом на проекти 5 млн грн. І вони завжди цікаві, націлені на розвиток людського потенціалу, створення зручного середовища для дітей і дорослих».

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад